Sanitas marchează o victorie de etapă

by Stefania Crisan

Federația Sanitas din România va avea în luna aprilie un nou termen de judecată în procesul împotriva statului român. Sindicaliștii din Sănătate cer ca Legea 153/2017 să fie aplicată în totalitate și să se acorde lucrătorilor din sistemul sanitar toate drepturile prevăzute în aceasta.

Însă până la termenul din aprilie, Sanitas marchează o victorie de etapă în sensul în care Ordonanța pentru creșterea salariilor de bază ale angajaților din Sănătate și Asistență Socială a ajuns într-o primă citire în ședința de Guvern.

”Așteptăm să avem forma aprobată de Guvern, apoi vom comunica creșterile salariale pentru toate categoriile de angajați – în medie sunt de 25%, dar diferă în funcție de categorie. Am militat, am pus presiune pe guvern cu semnăturile pentru declanșarea conflictului colectiv, am negociat, iar astăzi am câștigat.      O victorie este o victorie, chiar și atunci când este victorie de etapă! Nu am rezolvat problemele sistemului sanitar în totalitate, cum pretind alții că fac, dar am oferit o soluție pe termen scurt pentru oamenii ce se îngrijesc zilnic de noi” subliniază Federația Sanitas

You may also like

Leave a Comment