Adorarea prin tăcere și rugăciune azi, la Biserica Calvaria din Satu Mare

by Stefania Crisan

Este joi, 29 februarie 2024, iar biserica Calvaria din Satu Mare îi primește cu brațele deschise pe toți cei care doresc să participe la Adorația Euharistică. Acest moment cu totul special de rugăciune și meditație are loc între orele 9-17.00. Adorația Euharistică este acel timp petrecut în rugăciune în faţa Preasfântului Sacrament al Euharistiei care este expus în mod special pentru aceasta. La acest moment de rugăciune- meditație poate să participle orice persoană. Probabil unii se întreabă cum poate fi făcută adorația. Din ceea ce aflăm de la slujitorii sfintelor altare, adoraţia poate fi făcută în diferite moduri, însă cel mai bun mod  este acela al unei meditaţii în tăcere asupra misterului Iubirii gândind la Isus care ne-a iubit până într-atât, încât şi-a dat viaţa şi sângele pentru noi. 

A adora înseamnă a te lăsa iubit de Dumnezeu pentru a învăţa cum să-i iubeşti pe ceilalţi.

Poate adora oricine este dispus să facă tăcere înăuntrul şi în jurul său, indiferent de vârstă, naţionalitate, limbă şi categorie socială de apartenenţă. Oricine doreşte să găsească un timp pe care să-l dea lui Dumnezeu pentru a sta cu El pentru binele propriu şi pentru binele întregii omeniri.

Adorarea se manifestă prin efortul de a crea tăcere în interiorul nostru și în jurul nostru, astfel încât să-i permitem lui Dumnezeu să comunice cu inima noastră, iar inima noastră să comunice cu Dumnezeu. Ne îndreptăm privirea către Euharistie, care este semnul viu al iubirii pe care Isus o are pentru noi; medităm asupra misterului patimii, morții și învierii lui Isus, prin care în Euharistie ne oferă prezența sa reală și substanțială. „Iată, Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul lumii” (Matei 28,20).

You may also like

Leave a Comment