5 recomandări ale polițiștilor sătmăreni pentru pietoni. Două dintre ele vizează telefonul mobil

by Stefania Crisan

Siguranța în drum spre școală este unul din obiectivele Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare. Pornind de la acest deziderat, polițiștii din cadrul structurilor rutiere au interacționat miercuri dimineață, 28 februarie 2024, cum spun ei cu ”cei mai simpatici participanți la trafic”. Și pe această cale polițiștii reamintesc participanților la trafic indiferent că sunt adulți sau copii să se asigure atunci când se angajează în traversarea străzii.

În acest sens polițiștii sătmăreni au pentru sătmărenii pietoni 5 recomandări importante de luat în seamă din care două fac referire la folosirea telefonului mobil.

5 recomandări ale polițiștilor sătmăreni:

  • traversarea drumurilor publice se face numai prin locurile în care se găsește indicatorul „trecere pentru pietoni”, prin dreptul semaforului electric (pe culoarea verde) sau la semnalul polițistului rutier;
  • nu vorbiți la telefon și nu ascultați muzică atunci când vă asigurați în traversarea străzii.
  • nu vă angajați în traversarea drumului public prin fața sau spatele autovehiculelor oprite.
  • evitați folosirea telefonului și păstrați contactul vizual cu șoferul, atunci cînd traversați strada!
  • acordați prioritate de trecere autospecialelor de poliție, de la pompieri sau de la ambulanță, care au în funcțiune semnalele luminoase și acustice, chiar dacă vă aflați pe trecerea pentru pietoni.

You may also like

Leave a Comment