Metodologia de acordare a burselor școlare lansată în consultare publică

by Stefania Crisan

Ministerul Educației a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor școlare pentru anul școlar 2024-2025. Printre noutățile pe care le aduce noua metodologie se numără bursele de merit și de reziliență care vor fi acordate primilor 30% dintre elevii din fiecare clasă. Cuantumul bursei de reziliență este de 300 de lei/ lună.

Bursele de merit se acordă elevilor care au cel puțin media 9.50, iar bursele de reziliență se acordă elevilor care au cel puțin media 7, subliniază Ministerul Educației.

De asemenea, în documentul supus consultării sunt cuprinse noi categorii de beneficiari de bursă socială. Este vorba de elevii cu afecțiuni oncologice și/sau cronice școlarizați, pentru o perioadă mai mare de 4 săptămâni, în cadrul „Școlii din Spital” sau la domiciliu, precum și a elevilor reintegrați în unitatea de învățământ la care au fost înmatriculați anterior, după o perioadă de spitalizare mai mare de 4 săptămâni.

Bursa de excelență, bursa de merit, bursa de reziliență sau bursa tehnologică vor fi acordate doar elevilor care au obținut media 10/calificativul foarte bine la purtare la finalul anului școlar anterior.

În situația în care elevii acumulează 10 sau mai multe absențe nemotivate într-o lună, nu primesc bursa de excelență, bursa de reziliență, bursa de merit, bursa socială, bursa tehnologică, după caz, pentru luna respectivă.

You may also like

Leave a Comment