Magazin alimentar sancționat cu 10.000 de lei pentru igienă precară și frigidere nefuncționale

by Stefania Crisan

Un magazin alimentar din localitatea Căpleni, județul Satu Mare a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 10.000 lei de către inspectorii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare în cadrul verificărilor efectuate în perioada 10 – 17 mai 2024 .

Sancțiunea a fost aplicată ca urmare a neîntreținerii în condiții de igienă și în stare de funcționare a instalațiilor frigorifice. Alți 3 producători particulari de produse lactate și de legume fructe din piețele agro-alimentare au primit avertisment ca urmare a manipulării necorespunzătoare a produselor aduse pentru comercializare la piață.

Inspectorii  Direcției  Sanitare  Veterinare  și  pentru  Siguranța  Alimentelor (DSVSA)  Satu-Mare au realizat, în perioada menționată, 91 acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering, depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe.

You may also like

Leave a Comment