CNAS menține plafonul lunar de 6000 lei pentru asistența medicală stomatologică

by Stefania Crisan

Negocierile dintre Casa Națională de Asigurări de Sănătate și Colegiul Medicilor din România ce au avut loc pe parcursul acestei săptămâni s-au concretizat în cele din urmă cu câteva decizii agreate de ambele părți.

S-a convenit asupra menținerii valorilor aferente punctelor per capita și per serviciu din asistența medicală primară, același lucru fiind valabil și pentru asistența medicală ambulatorie  de specialitate. Negocierile au avut loc în contextul modificării și completării Contractului-cadru  și a Normelor metodologice de aplicare a acestuia în vederea continuării procesului de implementare a Planului național de prevenire și combatere a cancerului în România,

Astfel, în asistența medicală primară, valoarea punctului per capita este de 12 lei, iar valoarea punctului per serviciu medical, 8 lei. În asistența medicală ambulatorie de specialitate, valoarea punctului pe serviciu medical este de 4,5 lei. În asistența medicală stomatologică se menține plafonul lunar de 6.000 lei.

”Reamintim că urmare a negocierilor purtate în luna ianuarie a.c. cu partenerii din domeniul medical stabiliți de legislația în vigoare, s-a convenit ca aceste valori să fie menținute până la data de 30 iunie 2024, urmând ca la nivelul CNAS să fie continuate demersurile interinstituționale pentru asigurarea continuității finanțării la același nivel, până la finalul anului în curs” se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

La ora actuală Casa Națională de Asigurări de Sănătate derulează 17 programe naționale de sănătate curative prin asistența medicală prespitalicească – ambulatoriul de specialitate, asistența medicală primară, asistența medicală stomatologică.

You may also like

Leave a Comment