La vârsta de 19 ani este cercetat pentru trei infracțiuni rutiere

by Stefania Crisan

La data de 26 iunie 2024, puțin trecut de miezul nopții un tânăr fără permis de conducere se plimba nestingherit cu mașina prin centrul municipiului Satu Mare. A fost oprit de  polițiștii din cadrul Biroului Rutier Satu Mare, iar în urma solicitării de verificare a documentelor, tânărul le-ar fi prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de autoritățile române, existând suspiciuni în privința autenticității acestuia.

Polițiștii au verificat în baza de date și au constat faptul că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie, care să fie eliberat de statul român.

De asemenea, conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicată o concentrație de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la o unitate medicală în vederea prelevării de mostre biologice.

De asemenea, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

”Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise” se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare

Potrivit IPJ Satu Mare, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și uz de fals.

You may also like

Leave a Comment