Aproape 2500 de elevi din județul Satu Mare au susținut joi proba scrisă la Matematică

by Stefania Crisan

Astăzi, joi, 27 iunie 2024, a avut loc proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale. La nivelul județului Satu Mare, 2740 de elevi s-au înscris pentru a susține această probă. Dintre aceștia, 2454 de elevi s-au prezentat: 1683 de elevi la proba scrisă de Matematică pentru secția română, 671 de elevi la proba scrisă de Matematică pentru școlile și secțiile cu predare în limba maghiară și 10 elevi la proba scrisă de Matematică pentru școlile și secțiile cu predare în limba germană, informează Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

Examenul s-a desfășurat în 21 de centre de examen, începând în jurul orei 9:00. Candidații au primit broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciorne, având posibilitatea de a solicita și pagini suplimentare dacă este necesar.

Primele rezultate vor fi afișate pe 3 iulie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse fie la centrele de examen, fie transmise prin mijloace electronice pe 3 iulie (între orele 16:00 – 19:00) și pe 4 iulie (între orele 8:00 – 12:00).

Elevii care doresc să depună contestații trebuie să completeze și să semneze o declarație-tip, menționând că au luat cunoștință de faptul că nota acordată în urma soluționării contestației poate modifica nota inițială, atât prin creștere, cât și prin descreștere. Această declarație trebuie semnată și de părinții sau reprezentanții legali ai elevilor minori.

Rezultatele finale vor fi afișate marți, 9 iulie.

You may also like

Leave a Comment