Cariera militară promovată în rândurile tinerilor liceeni din județul Satu Mare

by Stefania Crisan

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare, prin intermediul Serviciului Resurse Umane anunță desfășurarea pe tot parcursul lunii aprilie a unor acțiuni de promovare a profesiei militare și recrutare a tinerilor pentru o carieră în structurile MAI. Până la această dată, cadrele militare au ajuns la elevii claselor terminale din localitățile Negrești Oaș, Livada, Tășnad și Carei, urmând să cuprindă întreg județul.


În urma acţiunilor întreprinse pompierii au fost plăcut surprinși să afle că profesia militară este în continuare atractivită pentru tinerii din judeţul nostru, manifestându-se ca o reală oportunitate pe piaţa ofertelor educaţionale.
Pe lângă informarea tinerilor cu privire la alegerea unei cariere militare, difuzarea sistematică şi oportună a informaţiilor despre sistemul militar conduce și la conştientizarea opiniei publice despre locul şi rolul profesiei militare în societate.
Necesarul de personal în cadrul Inspectoratului pentru Situații de SOMEȘ al județului Satu Mare se asigură prin instituțiile de formare dedicate: Academia de poliție “Alexandru Ioan Cuza “București – Facultatea de Pompieri, Școala de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldești dar și prin încadrare din sursă externă în posturi de specialitate prevăzute cu profesii/ ocupații.


Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare subliniază că modalitățile de accedere în sistemul militar, oportunitatea alegerii unei cariere militare, dar și noutăţile oferite de sistemul militar de învăţământ vor fi prezentate și cu ocazia târgurilor de meserii organizate de către A.J.O.F.M Satu Mare.
Totodată, cei interesaţi despre sistemul învăţământului militar şi despre cariera militară pot obţine informaţii la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare, situat pe strada Fabricii, nr.35 Satu Mare sau la numărul de telefon 0261/711.212 int.27007.

You may also like

Leave a Comment