Semne de speranță pentru sănătatea lui George. Tânărul sătmărean va fi operat în această lună la Clinica Fundeni din București

by Stefania Crisan

Semne de speranță se arată pentru sănătatea lui George,un tânăr sătmărean, elev al Colegiului Național Mihai Eminescu din Satu Mare care se luptă din toate puterile pentru viața lui. El suferă de o boală hepatică rară pentru care a fost organizată o campanie umanitară în perioada decembrie- ianuarie din dorința tuturor de a-l vedea sănătos și fericit. Iată că veștile bune nu au întârziat să apară  pentru George. Gândul bun și implicarea  atâtor oameni inimoși, a colegilor, părinților elevilor, corpului profesorat al colegiului, firme  au făcut să se întâmple lucruri minunate care sunt dătătoare de speranță și bine pentru sănătatea lui. El va fi operat în luna martie a acestui an la Institutul Clinic Fundeni de către o echipă a prof. dr, Vlad Brașoveanu, un medic extraordinar specializat în chirurgie hepatică, transplant hepatic și chirurgie laparoscopică. Posibilitatea de a fi operat cât mai repede a fost dată și de evoluția foarte bună de după încheierea chimioterapiei, a precizat într-o postare Zamfir Silaghi, verișorul lui George care a explicat starea actuală de sănătate a tânărului și pașii următori care vor fi făcuți.

Vestea că George va putea fi operat în curând a fost primită cu multă bucurie de întreaga comunitate a Colegiului Național Mihai Eminescu

”Minunile există, trebuie doar să credem în ele!! Îi ținem pumnii lui George pentru operația care urmează!!! Multă sănătate, George!!! Suntem alături de tine cu rugăciunea!!!Doamne ajută!!” a scris Asociația Părinților Elevilor de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Satu Mare pe pagina de facebook.

”Ca urmare a unei evoluții mai mult decât îmbucurătoare după încheierea chimioterapiei, vărul meu, George va fi operat în luna martie la București de către o echipă a doctorului Vlad Brașoveanu de la Fundeni. Față de finalul lui decembrie când nu aveam nicio informație concretă de la medici decât perspectiva sumbră că nu ar fi operabil fără vreo soluție viabilă, situația a evoluat foarte mult înspre bine. Conform ultimelor analize, tumora s-a redus cu 90%, iar în baza acestei evoluții medicii de la București au fost în sfârșit deschiși să-l vadă și s-au exprimat în favoarea operației. În paralel am contactat și spitalul de copii Sf. Ana din Viena care a analizat dosarul lui George, doctorii de acolo exprimându-se de asemenea în favoarea intervenției chirurgicale. În acest context am suspendat demersurile cu clinica din SUA și am încetat promovarea campaniei umanitare încă din ianuarie. În conturile lui George și al mamei sale s-au adunat în jur de 45.000€ și chiar dacă situația s-a schimbat (în sensul că nu mai e nevoie de a face intervenția în SUA) să nu vă gândiți nici o clipă că efortul nostru a fost în van. Pe lângă speranța pe care i-ați readus-o lui George într-un moment foarte greu, banii adunați vor fi folosiți în continuare pentru a acoperi cel puțin parțial costurile operației și ulterior – la fel de important – tratamentul postoperatoriu pe care George va trebui probabil să-l urmeze cel puțin câțiva ani după, costurile deplasărilor la București și a controalelor regulate care vor urma cel mai probabil după operație, și așa mai departe.

Mulțumim enorm tuturor (persoane sau firme) pentru felul în care ați răspuns la apelul nostru disperat din decembrie-ianuarie, pentru donațiile voastre și pentru promovarea campaniei la momentul respectiv. Așteptăm cu emoții și speranțe mari ziua operației și sperăm că George se va putea trezi cât mai repede din coșmarul acestei boli revenind la viața lui obișnuită în cât mai scurt timp” a scris Zamfir Silaghi, verișorul lui George într-o postare pe pagina personală.

You may also like

Leave a Comment