Primele două microbuze școlare electrice au ajuns la Satu Mare

by Stefania Crisan

Din toamna acestui an, peste 500 de elevi din comunele Culciu și Moftin vor fi transportați la școală cu primele două microbuze electrice care au sosit astăzi, 5 iunie 2024 în județul Satu Mare.

”Datorită noilor microbuze, din toamnă, peste 6.000 de elevi din județul Satu Mare vor merge la școală cu vehicule sigure și prietenoase cu mediul, dotate inclusiv cu lifturi pentru persoanele cu dizabilități. Este un pas foarte important către o educație de calitate, este doar începutul unei inițiative ambițioase de a îmbunătăți infrastructura educațională și de a proteja mediul înconjurător”, a declarat Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, la preluarea vehiculelor.

         Cele două microbuze preluate , fac parte din flota de 40 de mașini cu o capacitate de 16+1 locuri pe scaune, contractate de Consiliul Județean Satu Mare cu fonduri obținute prin Planul Național de Redresare și Reziliență și din fonduri guvernamentale. Toate cele 40 de mașini vor ajunge la elevii din comunele județului până la începerea noului an școlar. Valoarea totală a celor 40 de microbuze este de 41,7 milioane de lei.

După cum a precizat președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, județul  nostru este al doilea din țară care a primit noile tipuri de microbuze electrice și consideră această zi un moment istoric pentru comunitatea județului. Prin dotarea de care dispun, cele două microbuze ating standardele prevăzute de legislația în vigoare, în concordanță cu cerințele de protejare a mediului.

Predarea celor două microbuze s-a făcut în prezența primarilor din Culciu și Moftin, Gheorghe David și Kallos Zsolt Eduard, cheile mașinilor fiindu-le înmânate de însuși președintele CJ, Pataki Csaba. Tot cu acest prilej, reprezentanții firmei au făcut un instructaj șoferilor care vor conduce cele două mașini, inclusiv modul de funcționare a liftului destinat persoanelor cu dizabilități. Cei doi edili au mulțumit Consiliului Județean Satu Mare pentru faptul că s-a ținut cont de nevoile sutelor de copii din comunitățile pe care le deservesc fiind un pas important în asigurarea unui transport de calitate, în condiții de maximă siguranță și confort.

You may also like

Leave a Comment