Incendiu la o șură din Moftinu Mare. Cauza probabilă a fost joaca unui copil cu focul

by Stefania Crisan

Joaca cu focul a unui copil de 6 ani se pare că ar fi fost cauza care a produs declanșarea unui incendiu la o șură din localitatea Moftinu Mare. Întreaga nenorocire s-a întâmplat azi, 5 iunie 2024 după orele amiezii, fiind alertați să intervină pompierii.

La fața locului s-au deplasat șase cadre ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare din cadrul Detașamentului Carei și alți 6 voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Moftin. La stingerea focului au fost folosite două autospeciale cu apă și spumă.

Forțele profesioniste au constatat că incendiul se manifesta la întreaga construcție cu posibilitatea de propagare la casa de locuit din imediata apropiere.

”Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, evitându-se extinderea acestuia. Din fericire evenimentul nu s-a soldat cu victime.În urma incendiului s-a distrus construcția pe o suprafață de aproximativ 180 m². Totodată, a ars material lemnos de circa 1m³, care era  depozitat în interiorul șurii” se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Satu Mare.

Potrivit ISU Someș Satu Mare, cercetările efectuate au indicat drept cauză probabilă a incendiului, jocul unui copil, în vârstă de șase ani, cu focul.

You may also like

Leave a Comment