Pregătirile dedicate Marșului pentru Viață de la Satu Mare intră pe ultima sută de metri. Evenimentul are loc la 30 martie 2024

by Stefania Crisan

O nouă ediție a Marșului pentru Viață va avea loc la Satu Mare la data de 30 martie 2024, anunță organizatorii, Asociația ”Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului” din Satu Mare. Directorul Asociației Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului Satu Mare, Marinela Panait a precizat că la nivelul municipiului Satu Mare, marșul Pentru Viață va avea loc la data de 30 martie 2024, de la ora 12.00. De această dată traseul marșului este diferit față de edițiile anterioare datorită lucrărilor care au loc în centrul orașului. Punctul de pornire al marșului va fi Muzeul Județean Satu Mare pe  ruta – Piața Romană, B-dul Transilvania și Piața 25 Octombrie.

Ediția din acest an care ca temă ”Construim împreună pentru viață”.

” Construim împreună o cultură a sprijinului față de femeia însărcinată, a celebrării valorii infinite și a demnității fiecărei persoane umane din primul moment al existenței ei. Construim împreună o cultură a empatiei și decenței, în care femeile însărcinate să poată împărtăși cu cei din jur, cu încredere și fără teamă, stările și problemele cu care se confruntă. Construim împreună o cultură a contribuției pentru o lume mai sigură și mai demnă. Construim comunități de sprijin.

Un proverb spune că este nevoie de un sat pentru a crește un copil. Noi credem cu tărie că este nevoie de o comunitate responsabilă și empatică pentru a ocroti femeia însărcinată, ca să poarte și să nască în cele mai bune condiții copilul cu care este însărcinată. Știm că doar prin implicarea generală putem construi această cultură”  precizează inițiatorii evenimentului.

Asociația Studenți pentru viață și Asociația România pentru viață.

La 30 martie 2024, la nivel național, Marșul pentru viață va avea loc în sute de localități din România cât și  în Republica Moldova și se înscrie în cadrul acțiunilor cuprinse în proiectul ”Luna pentru viață 2024.

You may also like

Leave a Comment