Peste 60% dintre membrii Sanitas Satu Mare au semnat pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă

by Stefania Crisan

Într-un context tensionat din sistemul de Sănătate și Asistență Socială, prin blocarea posturilor și nivelul de salarizare total nesatisfăcător ce vizează toate categoriile profesionale, Federatia Sanitas a decis să demareze o acțiune pentru strângerea de semnături în vederea declanșării unui conflict colectiv de muncă, respectiv, greva generală. Până la data de 10 ianuarie 2024, s-au strâns 50.000 de semnături la nivel național, semn că nemulțumirile din sistemul de sănătate și cel de asistență socială au atins un punct critic.

În municipiul Satu Mare, membrii Sanitas au răspuns  apelului federației pentru strângerea de semnături, iar până în prezent, 60% dintre angajații din sistemul de sănătate au aderat la această inițiativă. Potrivit conducerii Uniunii Județene Sanitas Satu Mare, oamenii s-au solidarizat exemplar cauzei federației și au făcut front comun cu celeilalți colegi ai lor din țară. Sindicaliștii mai au la dispoziție o săptămână, respectiv până la data de 18 ianuarie 2024 pentru a semna în favoarea acestui demers.

”Federația SANITAS din România face un apel public către toate organizațiile sindicale din Sănătate și Asistență socială în acest moment crucial în care toți ne confruntăm cu probleme grave în ceea ce privește condițiile de muncă, remunerația și siguranța angajaților pe care îi reprezentăm. Din păcate, dialogul cu autoritățile și instituțiile responsabile nu a adus schimbările necesare, iar drepturile noastre fundamentale sunt în continuare încălcate. Federația SANITAS din România a demarat procedurile pentru declanșarea conflictului colectiv de muncă, astfel încât guvernanții să nu aibă motive pentru a declara ilegală greva generală în cele două sisteme”

Federatia Sanitas se așteaptă ca numărul semnăturilor să continue să crească, având în vedere mobilizarea semnificativă până în acest moment.

You may also like

Leave a Comment