Peste 1000 de sătmăreni au ajuns la UPU în primele șase zile din 2024

by Stefania Crisan

Aproximativ 1200 de sătmăreni au ajuns în primele 6 zile din acest an la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Statistica UPU Satu Mare pentru intervalul 01-06.2024 arată că din totalul persoanelor care au primit asistență medicală, 266 au fost cazuri critice, 727 au fost urgențe și 197 au intrat în categoria de non-urgente, cu alte cuvinte problemele de sănătate care puteau fi soluționate prin centrele de permanentă existente la nivelul municipiului Satu Mare sau din județ, implicit prin ambulatoriile de specialitate.

De altfel s-a constatat că 17% dintre asistații UPU din Ajun și primele două zile din Anul Nou puteau apela fără probleme la centrele de permanență întrucât nu aveau acuze tipice de urgență.

Peste 20% din totalul pacientilor ajunși la UPU au fost internați pe diferite secții ale spitalului, iar 18 dintre ei au primit asistență medicală de specialitate în cadrul secției de Anestezie și Terapie Intensivă.

Datele din evidența UPU arată că pentru a ajunge la spital 793 de sătmăreni au folosit mijloacele proprii de transport, iar 397 au fost aduși cu Ambulanța.

Referitor la centrele de permanență, la ora actuală pe raza județului funcționează 6 unități în mediul urban și 8 centre în mediul rural.

Unitatea de Primiri Urgențe continuă să fie aglomerată chiar și după sărbători, cu o adresabilitate crescută atât  la urgente adulți, dar și la pediatrie.

You may also like

Leave a Comment