Monitorizarea traficului la frontiera româno-maghiară în minivacanța de 1 mai și a sărbătorilor pascale

by Stefania Crisan

 Tranzitul autoturismelor şi al persoanelor prin punctele de frontieră se derulează în condiţii normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi foarte mari de aşteptare, informează printr-un comunicat Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației.

Întrucât ne aflăm în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale și zilei de 1 Mai, instituția se așteaptă la o creștere semnificativă a valorilor de trafic în punctele de trecere a frontierei din județul Satu Mare.

După cum se arată în documentul citat, dacă situația o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieșire în/din ţară, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Este menționat faptul că pentru operativitate, poliţiştii de frontieră au în dotare staţii mobile de control care pot fi folosite în punctele de trecere a frontierei cu trafic crescut.

” În vederea fluidizării traficului la frontiera româno-maghiară (unde se efecetuează controlul comun de către autoritățile celor două state), reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din Ungaria, în vederea dispunerii unor măsuri comune. În PTF Petea, pe sensul de ieșire din țară sunt prevăzute șase artere de control, iar pe cel de intrare sunt cinci artere. La PTF Urziceni, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, formalitățile se efectuează pe trei artere de control, cu precizarea că în acest punct de trecere există posibilitatea operaționalizării arterelor de control de pe celălalt sens dacă numărul persoanelor și al mașinilor prezente care tranzitează frontiera de stat este foarte ridicat.” se arată în informarea ITPF Sighetu Marmației

Restricții pentru autovehiculele mai mari de 7.5 tone pe teritoriul Ungariei

Un alt alt aspect important semnalat pentru perioada următoare este reprezentat de faptul că pe teritoriul Ungariei, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită. Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat că circulaţia pentru acest tip de vehicule este restricţionată, după următorul program:

  
Intervalul orar (ora României)Trafic autovehicule cu o capacitate mai mare de 7,5 tone
  
01.05.2024, ora 07.00 – 01.05.2024 ora 23.00Restricţionat
01.05.2024, ora 23.00- 04.05.2024, ora 23.00Se circulă
04.05.2023, ora 23.00 – 05.05.2024, ora 23.00Restricţionat
05.05.2024, începând cu ora 23.00Se circulă

În intervalele vizate de restricţii şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din ţara vecină.

În perioada respectivă, traficul de călători şi autoturisme prin punctele de trecere a frontierei se va desfăşura în condiţii normale.

De asemenea, la graniţa cu Ungaria, în zilele de sâmbătă, în intervalul orar 10.00 – 18.00 (ora României), sunt operaţionale trei puncte de trecere ocazionale, pe raza judeţului Satu Mare: Peleș și Bercu (în zona de responsabilitate a SPF Petea) și Horea (în zona de competență a SPF Carei). Aceste puncte de frontieră sunt destinate traficului persoanelor domiciliate în zona adiacentă frontierei de stat.

Poliția de Frontieră recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro.

You may also like

Leave a Comment