Ladies Creative Day, un eveniment plin de culoare și eleganță

by Stefania Crisan

Peste 200 de femei din Satu Mare au participat, sâmbătă, 9 martie 2024 la o nouă ediție Ladies Creative Day, eveniment găzduit de Casa Meșteșugarilor, un eveniment dedicat Zilei Internaționale a Femeii. De această dată, Primăria Satu Mare și Centrul Cultural G. M. Zamfirescu le-a oferit doamnelor și domnișoarelor posibilitatea de a participa la două workshopuri, ABC-ul nutriției susținut de Papp Evelin, Bune maniere – arta eleganței și a respectului (Ruxandra Lăcătuș) cât și la un atelier de pictură exeperimentală (Popp Aurel). Gradul de interes pentru fiecare dintre aceste trei activități a fost peste așteptările organizatorilor, fapt dovedit printr-o prezență numeroasă a participantelor.

Demn de remarcat este caracterul exemplar al organizării fiecărei activități în parte, asigurarea unui cadru de discuții în concordanță cu tematica aleasă.

De pildă, la work shop-ul despre bunele maniere susținut de Ruxandra Lăcătuș, consultant în etichetă și protocol, participantele au avut supriza de a vedea mese aranjate cu veselă, pahare și tacâmuri astfel încât să pună în practică sub formă de exercițiu cele prezentate de invitată. Apoi, s-a remarcat abundența informațiilor din partea invitatei preocuparea de a împărtăși celor prezenți modele de bune practici, sfaturi și recomandări. S-au abordat subiecte precum:transmiterea și acceptarea unei invitații, alegerea meniului, aranjarea invitaților la masă, postura la masă și multe alte  noțiuni din codul bunelor maniere, protocol. Interacțiunea cu sala, preocuparea participantelor de a afla cât mai multe informații a dat o notă aparte activității, a făcut-o mult mai dinamică și antrenantă.

Atelierul de pictură experimentală cu prof. Aurel Popp din Carei a fost de bună seamă în topul preferințelor participantelor, fiind înscrise 100 de persoane. Tematica aleasă pentru ediția din acest an a făcut referire la dualitatea fiecărei persoane. A fost un exercițiu de sinceritate și încredere, de stimă de sine și curaj. Despre talentul participantelor sunt numai cuvinte de apreciere. Creativitatea  s-a remarcat prin originalitatea lucrărilor, femeile folosind multiple elemente care au dat unicitate tabloului pictat. Cum era și firesc au fost evidențiate câteva picturi deosebite și au fost scoase în relief particularitățile acestora. Timpul de câteva ore alocat atelierului a trecut pe neașteptate ceea ce a fost un semn de bun augur al atmosferei și preocupării atente pentru reușita unei astfel de întâlniri.  Pe lângă cele trei ateliere, doamnele și domnișoarele au fost răsfățate cu preparate de patiserie, sucuri și apă, dar și cu un pahar de prosecco în cinstea zilei lor, 8 martie.

Într-un cuvânt, femeile au avut parte de o zi dedicată lor cu multă bună dispoziție, socializare și activități care au reușit cu brio să le țină departe de grijile de zi cu zi.

You may also like

Leave a Comment