Incendiu la o combină agricolă, între Cionchești și Rușeni, lichidat de pompieri

by Stefania Crisan

Inspectoratul pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare a fost alertat în cursul după amiezii de luni, 1 iulie 2024 să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs între localitățile Cionchesti și Ruseni, la o combină agricolă. În urma apelului, la fața locului s-au deplasat 11 cadre militare cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare fiind anunțat și Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Păulești.

Pompierii au constatat că proprietarul unei combine agricole, în timp ce se îndrepta la recoltat a observat că de la instalația electrică a utilajului iese fum, existând pericolul ca focul să se propage rapid la aceasta.

Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, înainte ca acesta să producă pagube materiale importante, precizează ISU Someș Satu Mare

Pagubele constau în cablurile de la instalația electrică a combinei agricole și cereale păioase pe o suprafață de aproximativ 0,5 hectare.

Cauza probabilă a acestui incendiu – scurtcircuit electric.

În urma evenimentului, o persoană de sex masculin (șoferul utilajului agricol) cu vârsta de aproximativ 40 ani a fost transportată de către echipajul medical specializat la Unitatea de Primiri Urgențe cu arsuri de gradul I la membrele inferioare.

You may also like

Leave a Comment