Exercțiu al pompierilor de căutare, salvare și extragere a unei persoane de sub un mal de pământ!

by Stefania Crisan

Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” al Județului Satu Mare prin Detașamentul de Pompieri Satu Mare a organizat în cursul zilei de miercuri, 27 martie 2024 un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, în scopul antrenării și cooperării structurilor de intervenție profesioniste și voluntare.

Exercițiul s-a desfășurat pe baza unui scenariu în care salvatorii au fost solicitați să intervină după ce un muncitor care lucra la rețeaua de canalizare a fost prins sub un mal de pământ care s-a surpat.

Activitatea pompierilor a presupus intervenția Detașamentului de Pompieri Satu Mare și a Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Odoreu de căutare-salvare a victimei surprinse sub dărâmături. De asemenea, au intervenit și echipajele de descarcerare pentru scoaterea victimei cât și acordarea primului ajutor calificat în cazul persoanei rănite.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Someș Satu Mare precizează că astfel de exerciții vor avea loc periodic pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență.

You may also like

Leave a Comment