Distracție maximă pentru sătmăreni pe pârtiile de schi de la Cavnic și Șuior

by Stefania Crisan

Pârtiile de la Cavnic și Șuior din județul Maramureș rămân în continuare în topul preferințelor sătmărenilor atunci când doresc să petreacă o zi sau chiar un weekend la zăpadă și aer curat. Nu puțini au fost acei sătmăreni care și-au început anul 2024 cu o porție bună de mișcare după mesele copioase de sărbători. Iar o ieșire în natură este cât se poate de revigorantă pentru trup, dar și pentru starea de spirit. Acest lucru i-a motivat pe unii sătmăreni iubitori de munte să pună în portbagaj schiurile,  placa de snowboard, săniuțele, într-un cuvânt întreaga recuzită necesară pentru o zi de voie bună la zăpadă. S-a ținut cont și de dorința copiilor mare parte dintre ei plictisiți deja de prea mult stat în casă în fața calculatorului sau a tabletei.

” Ne-am dorit să mai ieșim din casă cu băiețelul undeva la zăpadă la sfârșit de săptămână. Cum la Satu Mare nu este zăpadă pentru săniuș și nici pârtia de schi de la Luna Șes nu este încă funcțională am mers la Cavnic. A fost o experiență plăcută și reconfortantă pentru toți trei. Este pentru prima dată când copilul ne-a cerut în mod expres să îi dăm voie să învețe să meargă cu schiurile, iar la cei 8 anișori pe care îi are s-a descurcat de minune. Copiii, după cum am constatat învață mult mai ușor să se dea cu schiurile decât noi adulții. În cele din urmă, la insistențele lui, am acceptat și eu să învăț, sub îndrumările unui monitor de schi așa încât la final am ajuns toți trei să mergem pe pârtie! Mi-a plăcut enorm!” a povestit o mămică din Satu Mare

Desigur că o ieșire la zăpadă, chiar și pentru o zi implică anumite costuri. Din discuția pe care am purtat-o cu interlocutoarea noastră am aflat câteva din tarifele din acest an pentru anumite servicii la pârtia de la Cavnic, dar și în unitățile de cazare din proximitatea localității.

Astfel, pentru un colac gonflabil pentru zăpadă costul închirierii pentru o oră este de 50 de lei. Cei care doresc să învețe să se dea cu schiurile cu ajutorul unui monitor, vor scoate din buzunar 150 de lei pe zi plus închiriatul echipamentului ( în cazul în care nu au echipament propriu) pentru care se mai plătește 50 de lei, și alți 10 lei pentru cască (opțional).  Din costul unei zile de mers la pârtie nu pot lipsi  pauzele pentru un ceai cald, la 10 lei paharul, vinul cald, la 15 lei, un langoș cu smântână la 20 lei bucata sau o simplă porție de cartofi prăjiți cu kechup la 10 lei.

Pe lista costurilor poate fi adăugată și cazarea în cazul în care vă răzgândiți și prelungiți ieșirea la săniuș cu încă o zi. Ofertele variază în funcție de localitate. De pildă, în localitatea Dănești cazarea pentru o cameră cu 3 paturi, cu mic dejun inclus și acces la saună costă 350 de lei per noapte, însă serviciile sunt de cea mai bună calitate, iar ospitalitatea gazdelor, ireproșabilă. În localitea Borșa, prețurile sunt ceva mai ridicate, unele oferte având incluse și mesele principale ale zilei. Însă până la urmă se găsesc variante pentru toate buzunarele. Un alt aspect ce ne-a fost semnalat a vizat modalitatea de plată, de cele mai multe ori fiind preferată plata cash în locul celei cu cardul bancar.

You may also like

Leave a Comment