Diplomă de apreciere pentru sătmăreanul David Erdelyi , eroul zilei

by Stefania Crisan

 Erdelyi David este sătmăreanul care a salvat o tânără în vârstă de 20 de ani din apele Someșului în cursul după amiezei de luni, 8 iulie 2024. Bărbatul a intervenit prompt și ajutat-o pe femeia care se afla în mijlocul râului să nu se înece. În semn de apreciere pentru gestul său salvator prefectul județului Satu Mare, Ioan Tibil, în calitatea de Președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență alături de inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență SOMEȘ al județului Satu Mare, locotenent colonel Sergiu Marius Buzduga, i-au mulțumit  lui Erdelyi David și i-au acordat azi, 9 iulie 2023  o  ”Diplomă de apreciere”.

Până la sosirea bărcii de salvare a forțelor profesioniste din cadrul Detașamentului de Pompieri Satu Mare, David Erdelyi a recuperat-o pe  tânără din apele râului Someș, păstrându-și calmul și stăpânirea de sine.

În scurt timp,  echipajele de pompieri i-au recuperat pe cei doi din apele râului Someș predându-i în siguranţă echipajelor medicale prezente la fața locului.

” Felicitări pentru spiritul civic arătat. Ești un adevărat exemplu pentru tinerii din ziua de azi!”a spus prefectul Ioan Tibil.

”Orașul suntem noi, cetățenii, iar calitatea și vitalitatea lui depind mult de ceea ce face fiecare dintre noi, zi de zi. Împreună mai puternici!”-  ISU Someș Satu Mare.

You may also like

Leave a Comment