Din această lună cresc salariile personalului din Sănătate și Asistență socială

by Stefania Crisan

Guvernul a adoptat, în ședința de joi, 7 martie 2024 o ordonanță de urgență ce vizează majorări salariale pentru personalul din Sănătate și Asistență Socială, dar și din alte sectoare din sistemul bugetar.

Conform documentului aprobat de Executiv din luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenței sociale, precum și ale personalului TESA din unitățile și centre de asistență socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023.

Sunt prevăzute două tranșe egale pentru acordarea majorării, respectiv, de la 1 martie 2024 și de la 1 iunie 2024

Ordonanța de urgență a Guvernului majorează și salariile de bază ale personalului din sănătate, precum și cele ale personalului TESA din sănătate, creșterea urmând să se facă tot eșalonat.

De aceste majorări vor beneficia și 235.611 de medici, farmaciști, biologi, chimiști, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali și personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Actul normativ stabilește și faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanță și al structurilor de primire urgențe (UPU/CPU) din cadrul unităților sanitare vor beneficia de indemnizație pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial.

You may also like

Leave a Comment