Cod galben de vânt pentru județul Satu Mare

by Stefania Crisan

Județul Satu Mare intră sub atenționare meteorologică de cod galben pentru intensificări ale vântului în perioada 28 martie – 29 martie. Vor avea loc și averse însoțite de descărcări electrice în noaptea de joi spre vineri. Potrivit datelor Administrației Naționale de Meteorologie, vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul Munteniei, Crișana, local în Transilvania și Maramureș, în Munții Apuseni și în Carpații Orientali. Vântul va sufla cu putere, cu viteze în general de 55-65 kilometri la oră, iar la altitudini mari rafalele vor depăși 90 kilometri la oră.

Atenționarea meteorologică de cod galben pentru Satu Mare se menține și pentru ziua de vineri, 29 martie 2024, până la ora 10.00 cu aceeași intensitate a vântului.  

” În intervalul menționat, temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, cu viteze în general de 45…55 km/h, iar la munte rafalele vor depăși 60…70 km/h.

În jumătatea de nord a țării, pe parcursul zilei de joi (28 martie) și în noaptea de joi spre vineri (28/29 martie), instabilitatea va fi temporar accentuată și vor fi averse, pe arii restrânse însoțite și de descărcări electrice, iar mai ales în zona de munte se vor acumula cantități de apă de 15…20 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

Pe parcursul nopții de joi spre vineri (28/29 martie) în Crișana, Maramureș, nord-vestul Moldovei și local în Transilvania vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55…65 km/h, iar în zona înaltă a Munților Apuseni și a Carpaților Orientali, rafalele vor depăși 90…100 km/h” se arată în informarea Administrației Naționale de Meteorologie.

You may also like

Leave a Comment