„Atelier în Mai”, dialoguri vizuale în arta contemporană

by Stefania Crisan

Expoziția anuală de artă contemporană „Atelier în Mai” a ajuns anul acesta la a unsprezecea ediție și poate fi vizitată până la 15 iunie. Evenimentul de arte plastice este găzduit de Muzeul Județean Satu Mare – recent renovat – unde pot fi vizionate lucrările artiștilor care activează în atelierele „de pe Ștrandului”, precum și lucrările artiștilor invitați din țară. Vernisajul expoziției a avut loc vineri, 31 mai 2024, cu o participare numeroasă din partea iubitorilor de artă sătmăreni.

O diversitate de lucrări pot fi vizualizate în spațiul expozițional, incluzând diferite ramuri ale artei plastice – pictură, grafică, sculptură, ceramică.

Invitații „Atelierului în mai” din acest an sunt: Celina Cordoș artist vizual din Cluj-Napoca, pictorul Ghita Marius sătmărean dar activează la Cluj-Napoca, Vaida Mircea, sculptor care lucrează la Cluj-Napoca și Edward Herczeg, sculptor din Satu Mare. Artiștii vizuali permanenți ai expoziției: Valer Sasu pictor/grafician, pictorii Lola Belecciu, Tivadar Andrea, Gabriela Király, Liviu Scripor, Cristina Busuioc, graficiana Timea Mitroi, sculptorul  Aurelian Busuioc, Csilla Râpa și Annamária Mikló-Antal artiste ceramice.

Pictorul grafician Valer Sasu – sufletul evenimentului –  afirmă că „Atelier în Mai” este mai mult decât o simplă expoziție este ”un spațiu de întâlnire și schimb cultural, unde artiștii locali și cei invitați pot să își împărtășească experiențele și perspectivele”. Evenimentul subliniază importanța comunității artistice și a sprijinului reciproc în dezvoltarea artei contemporane. Această inițiativă nu doar promovează arta, ci și creează un spațiu de dialog și colaborare între artiști și comunitate, iar abordarea din acest an în expunerea lucrărilor vorbește de la sine despre o experiență vizuală inedită.

Tivadar Andrea pictor sătmărean consideră că ”în lumea noastră plină de nuanțe și contraste, sensibilitatea este motorul nostru creativ, călăuzindu-ne în explorarea emoțiilor și a sensibilităților vieții. În acelaşi timp, prezența polarităților: lumină și umbră, bine și rău, ordine și haos, tradiție și inovație adaugă adâncime și autenticitate lucrărilor, evidențiind contrastul şi echilibrul din jurul nostruȚ

Atelier in Mai”  invită publicul sătmărean să pășească în sălile expoziționale pentru  a explora lumea artei contemporane, să descopere suma de emoții și trăiri din spatele fiecărei lucrări.   

You may also like

Leave a Comment