Asociația ”O masă caldă” din Satu Mare pune bazele unui nou proiect de suflet

by Stefania Crisan

Un grup de femei voluntare în cadrul Asociației ”O masă caldă” din Satu Mare a dat curs invitației lansate de prietena lor Simona Gavrilă, managera acestei organizații de a petrece câteva ore la un seminar cu tema ”Femeia în oglindă – Cât de generoase suntem cu noi însene?”. Și pentru că luna martie este dedicată femeii, o astfel de întâlnire a fost un moment cât se poate de proprice pentru a-și da întâietate.

Din acest punct de vedere, ziua de 18 martie 2024 a fost cu sigurantă pentru aceste femei deosebite darul respectului și atenției pe care și-o poartă pentru propria persoană. Expresia trăirii lor s-a reflectat prin modul sincer și deschis de a vorbi despre ele,despre felul lor de a fi, al emoțiilor și trăirilor care le conturează personalitatea.  

Timp de aproape trei ore, alături de trainerul Lepedus Istvan, specializat în consiliere individuală și relațională și gazda evenimentului, Simona Gavrilă, participantele au făcut o introspecție a sinelui, prin implicarea în câteva activități de grup care le-au oferit posibilitatea de  a stabili acele direcții care converg pentru o mai bună cunoaștere, gestionare a emoțiilor, sentimentelor, așteptărilor, despre cum pot să evolueze în dezvoltarea sinelui, într-un cuvânt toate acele resurse care să contribuie la stabilirea unui echilibru și stări de bine generale minte-trup-suflet. Acest seminar a fost de bună seamă punctul de pornire înt-o călătorie de descoperire a sinelui, de valorizare a propriei persoane cu tact și multă răbare și care de bună seamă lasă loc unor noi întâlniri la fel de reușite .  Într-o reuniune de acest nivel, timpul s-a transformat în clipite, iar acel iureș de emoții ieșite la suprafață  au putut fi stăvilite cu zâmbetul și înțelegerea celorlalte participante și în unele cazuri salvate cu câte o batistuță de hârtie.

Simona Gavrilă, cea care pe parcursul seminarului l-a secondat pe trainerul Lepedus Isvan ne-a împărtășit câteva din gândurile care au stat la baza trecerii într-o nouă etapă de dezvoltare a frumoasei comunități ”O masă caldă” de la Satu Mare.

Prietenii mei stiu deja că de câțiva ani tot vorbesc despre înființarea unei comunități a femeilor, a unei comunități în care noi femeile să ne redescoperim feminitatea autentică, să descoperim minunata energie feminină și forța ei, să ne susținem în drumul nostru de autodescoperire. Trăim într-o lume a bărbaților în care noi însene suntem tot mai bărbătoase, iar bărbații din ce în ce mai feminini. Devenim bătăioase, muncim cot la cot cu bărbații, dar nu uităm să fim gingașe, vesele, blânde, iubitoare. Însă efortul este tot mai mare…

Visez la o comunitate a femeilor în care să ne sprijinim una pe alta, să ne ascultăm, să râdem împreună, să facem fapte bune și să creăm proiecte noi pentru noi și pentru ceilalți, pentru comunitate.

Aici la O masă caldă suntem deja unite și împărtășim țeluri comune. Ne iubim, ne respectăm și acum încercăm să ducem totul la un alt nivel. Încercăm să ne cunoaștem și să ne conectăm mai bine.

Astăzi ne-am adâncit în explorarea importanței generozității față de sine și a modului în care aceasta poate influența starea noastră de bine și relațiile cu ceilalți. Cu doamnele prezente am împărtășit povești de viață, experiențe personale și ne-am simtit nejudecate și acceptate. Vom continua să ne întâlnim și cu alte ocazii și sperăm să atragem cât mai multe doamne care rezonează cu acest nou proiect” a spus Simona Gavrilă.

You may also like

Leave a Comment