4 beneficii ale supei de pui în caz de răceală sau gripă

by Stefania Crisan

Un remediu excelent în caz de răceală, că tot suntem în plin sezon gripal, este supa de pui.  Adesea este recomandată, inclusiv de medici, în cazul răcelii sau gripei datorită multiplelor sale beneficii pentru sănătate. Supa de pui poate fi o opțiune excelentă datorită capacității sale de a hidrata, de a furniza nutrienți esențiali, de a reduce inflamația și congestia și de a oferi un confort digestiv. Este important să o consumați ca parte a unei alimentații echilibrate și să consultați un medic dacă simptomele persistă sau se agravează.

Un prim beneficiu este cel al hidratării. Este important să vă hidratați adecvat atunci când sunteți răcit sau gripat, iar supa de pui conține cantități semnificative de apă, contribuind astfel la hidratarea organismului.

Un al doilea beneficu sunt nutrienții esențiali. Supa de pui conține nutrienți esențiali, cum ar fi proteinele din carne, vitamine și minerale din legumele adăugate (cum ar fi morcovii, ceapa și țelina), care pot ajuta la susținerea sistemului imunitar și la refacerea organismului în timpul bolii.

Efectele antiinflamatorii sunt un alt beneficiu al acestui preparat culinar. Supa de pui conține substanțe cu proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea inflamației în gât și căile respiratorii, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor răcelii sau gripei.

Tot aici pot fi adăugate și efectele decongestionante. Inhalarea vaporilor de supă de pui caldă poate ajuta la desfundarea nasului și la ameliorarea congestiei nazale, facilitând astfel respirația.

Nu în ultimul rând putem vorbi despre comoditate și ușurință digestive. Supa de pui este ușor digerabilă și poate fi bine tolerată chiar și atunci când pofta de mâncare este redusă în timpul bolii. Este, de asemenea, ușor de pregătit și poate fi consumată caldă, ceea ce poate oferi un confort imediat în timpul stării de rău.

You may also like

Leave a Comment