15 mai – Zi de audiențe cu Avocatul Poporului la Satu Mare

by Stefania Crisan

Avocatul Poporului organizează o nouă sesiune de audiențe la Satu Mare, anunță Instituția Prefectului. Sătmărenii au ocazia să stea de vorbă cu specialiștii Biroului Teritorial Oradea al Instituției Avocatul Poporului  miercuri 15 mai 2024, începând cu ora 10,30 în  Sala de audiențe a Instituției Prefectului Județului Satu Mare, str. Alexandru Ioan Cuza nr.11.

Persoanele care doresc să se prezinte la aceste audiențe se pot înscrie la Biroul Teritorial Oradea printr-un apel la numărul de telefon 0259440535.

Acordarea audienţelor este gratuită, iar petiţiile adresate instituţiei Avocatul Poporului sunt scutite de taxă de timbru. Persoanele care doresc să participe la audienţe trebuie să prezinte un act de identitate şi documente prin care să-şi justifice situaţia.

Prefectura Satu Mare reamintește faptul că se poate adresa instituției Avocatul Poporului orice persoana fizică care se consideră lezată într-un drept al său de către o autoritate publică, cu excepţia autorităţii judecătoreşti.

Petiţia trebuie să cuprindă: informații complete referitoare la datele de identificare ale persoanei lezate (nume, prenume, domiciliu); drepturile şi libertăţile încălcate, faptele invocate, descrierea lor, autoritatea reclamată, dovada întârzâierii sau refuzul administraţiei publice de a soluţiona cererea, menţiunea obligatorie dacă petiţia face obiectul unei cauze aflate pe rolul instanţei judecătoreşti sau dacă a format obiectul unei judecăţi, precizarea autorităţilor publice care au fost sesizate anterior. Totodată, la cerere se anexează actele doveditoare (în copie).

You may also like

Leave a Comment