131 de unități de primire urgențe din țară vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație

by Stefania Crisan

 Echipamente de telemedicină de ultimă generație vor intra în dotarea  a 131 de unități de primire urgențe și compartimente de primire urgențe din țară. În acest sens, Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat joi, 28 martie 2024. Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale.

Prin această achiziție, cele 131 de unități de primire urgențe (UPU) și compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență (București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași).

”Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real” – precizează Ministerul Sănătății

.

You may also like

Leave a Comment