11-12 martie: Vasile Vlașin revine alături de sătmăreni cu un nou curs de resuscitare în caz de stop cardio-respirator

by Stefania Crisan

Un nou curs gratuit de resuscitare și defibrilare în caz de stop cardio-respirator și salvare în caz de înec revine la Satu Mare. Cursul va avea loc în perioada 11-12 martie 2024 și va fi susținut de Vasile Vlașin, fondator al Fundației Părinți Salvatori, membru și instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare. Cursul este destinat tuturor persoanelor adulte, nu doar părinților, precizează Vasile Vlașin.

”Nimeni nu trebuie să trăiască cu panică, dar asemenea accidente se pot întâmpla oricui, oricând, oriunde. Pentru că o persoană (și un copilaș, în special) se poate îneca oricînd. Se poate îneca cu lapte de la sân, apă sau ceai. Se poate îneca cu saliva sau vomă. Se poate îneca cu orice obiect mic pe care îl bagă în gură. Se poate îneca cu mâncare. Stopul cardio-respirator poate interveni (în special la adulți) ca urmare a unor afecțiuni cardiace – de cele mai multe ori fără antecedente medicale cunoscute!”semnalează PărințiSalvatori pe pagina personală de facebook.

Cursul este structurat în trei module: modul teoretic – Suport Vital de Bază (ultima ediție, Consiliul European de Resuscitare); modul emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emotional; modul practic se exersează cu 18 manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat (AED), simulator de victimă etc.

Inscrierea la curs se poate face exclusiv online pe pagina Părinți Salvatori, aici:

https://parintisalvatori.ro/cursul-parinti-salvatori/.

Prin accesarea cursuri planificate https://parintisalvatori.ro/calendarul-cursului/ puteți să vă înscrieți la curs în una din cele două zile, la orele anuntate de organizator . De asemenea, susținerea activității Părinți Salvatori inclusiv a cursului de prim ajutor de la Satu Mare se poate face sub formă de donație. Datalii suplimentare despre curs și alte activități ale fundației puteți afla și pe pagina de facebook – Părinți Salvatori.

You may also like

Leave a Comment