Zăpadă și multă voie bună pentru zeci de copii din Satu Mare de Ziua Tineretului Ortodox

by Stefania Crisan

De Ziua Tineretului Ortodox (2 februarie) mai multe parohii din Eparhia Maramureșului și Sătmarului au organizat diverse activități dedicate copiilor și tinerilor pe care îi au în păstorire.

De data aceasta orele de cateheză au fost înlocuite printre altele și cu binemeritate excursii care au contribuit în mod substanțial la sudarea legăturii dintre tineri oferindu-le posibilitatea de a petrece timp împreună.

Copiii Parohiei Ortdoxe Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Satu Mare, str. Drumul Botizului s-au bucurat de o zi de sâmbătă pe pârtia de schi de la Cavnic alături de părintele dr. Ovidiu Fărcaș și echipa de la Caiac SMile. Voia bună le-a dat ghes pentru experiențe noi deosebit de interesante și atractive și anume de a încerca să se dea cu schiurile, de a-și pune în practică abilitățile sportive, entuziasmul, tenacitatea, în unele cazuri chiar de a-și înfrunta teama. Au fost copii care prin experiența trăită și-au împlinit o dorință, dar în același timp au pus în inima și gândul lor validarea capacității de a învăța lucruri noi, de a se bucura de natură și compania altor tineri.

Părinții au apreciat această inițiativă, dar și modul exemplar în care s-a organizat și desfășurat excursia, entuziasmul și bucuria copiilor fiind cel mai grăitor lucru. De altfel, nu poate fi trecută cu vederea implicarea preoților slujitori în noi proiecte dedicate tinerilor, de încurajare a performanțelor școlare, dar și a acelor activități care să-i aducă împreună prin abordarea unor tematici specifice vârstei lor.

Cu același entuziasm au pornit la drum într-o excursie oferită de Biserică și un grup de copii și câțiva părinți din cadrul Parohiei Ortodoxe Odoreu, coordonați de părintele paroh, Flaviu Maghișan. Un prim popas a fost la Catedrala Episcopală din Baia Mare iar apoi la Biserica Ortodoxă din Mocira.

 Bucuriile zăpezii au fost trăite la maxim pe pârtia de la Cavnic. Râsete, obraji îmbujorați și multă energie au fost intredientele unei după amieze de neuitat și pentru copii, dar și pentru cei mari.

You may also like

Leave a Comment