Temperaturi în creștere în Satu Mare până pe 10 aprilie  

by Stefania Crisan

Administrația Națională de Meteorologie informează că pentru ziua de joi, 4 aprilie 2024 nu sunt avertizări meteo pentru niciuna din zonele țării. O estimare a evoluției termice și a precipitațiilor pentru primele două săptămâni din luna aprilie indică pentru zona Satu Mare, Maramureș a creștere treptată a temperaturilor.

Prognoza meteo arată că între 3 și 6 aprilie, maximele vor fi apropiate de normele acelei perioade, situându-se în jurul valorilor de 16 până la 19 grade Celsius. În intervalul 7-10 aprilie, se prognozează o perioadă deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii, cu temperaturi medii regionale între 24 și 26 de grade Celsius. Totuși, este de așteptat să apară o răcire a vremii în zilele din ultima parte a intervalului menționat. Temperaturile minime vor depăși media pentru prima jumătate a lunii aprilie, variind în general între 8 și 11 grade Celsius, cu minime mai scăzute între 5 și 7 grade Celsius în primele nopți.

Tot pentru zilele de început de aprilie, ANM anunță ploi temporare, local moderate cantitativ, iar probabilitatea pentru ploi mai frecvente va crește din nou după data de 10 aprilie. În restul intervalului, se vor înregistra doar ploi izolate și slabe.

You may also like

Leave a Comment