Slujbe de praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel

by Stefania Crisan

De praznicul Sfinților Apostoli Petru și Pavel mai multe parohii și mănăstiri din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe a Maramureșului și Sătmarului și al Episcopiei Greco-Catolice Maramureș  își sărbătoresc hramul. Printre sfintele lăcașuri aflate la ceas de sărbătoare se numără:

Mănăstirea ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad

Astfel, Sâmbătă, 29 iunie 2024, în ziua praznicului, Preasfințitul Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului va sluji împreună cu Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad, Protopopiatul Oaș, județul Satu Mare, cu ocazia hramului așezământului monahal. Răspunsurile la strană vor fi oferite de membrii Grupului psaltic „Theologos”.

Parohia Ortodoxă ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, strada Botizului

Sfinții Apostoli Petru și Pavel sunt și ocrotitorii parohiei ortodoxe de pe strada Botizului din municipiul Satu Mare. Slujbele dedicate praznicului sunt următoarele: Vecernia și Litia împreunate cu slujirea Acatistului din Ajunul sărbătorii, începând cu orele 17,00, și Utrenia și Sfânta Liturghie a zilei praznicului, orele 9,00.

”Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel este mai bogată prin dragostea și prezența de spirit a celor care o iubesc, așa încât vă așteptăm cu bucurie să vă faceți părtași de bucuria comunității noastre, ca și de cea a sfinților noștri ocrotitori: Petru și Pavel” este invitația parohiei către toți credincioșii.

Biserica Sfinții ”Apostoli Petru și Pave” de pe B-dul Cloșca

De sărbătoarea sfinților apostoli, Parohia Greco-Catolică de la intrare pe bulevardul Cloșca din municipiul Satu Mare îi invită cu mare drag pe credincioși să se unească în rugăciune alături de  preoții din Protopopiatul Greco-Catolic Satu Mare ”Vă așteptăm sâmbătă, 29 iunie, ora 18.00. Liturghia va fi celebrată de părintele protopop pr. Eduard Fischer împreună mai mulți confrați preoți. Vineri, 28 iunie, ora 18.00, în ajunul praznicului, se va celebra Taina Sfântului Maslu. Vă așteptăm în comuniunea rugăciunii și in bucuria sărbătoririi!” este invitația lansată credincioșilor de vicar general al Episcopiei Greco-Catolice Maramureș, pr. Florin Fodoruț, parohul sfântului lăcaș.

foto – Icoana Sfinții Apostoli Petru și Pavel, Elena Murariu

You may also like

Leave a Comment