Sfinta Lumină de la Ierusalim va ajunge și în acest an la Satu Mare

by Stefania Crisan

Patriarhia Română anunță printr-un comunicat de presă că și în acest an va fi adusă Sfânta Lumină de la Ierusalim în Sâmbăta Mare, după cum s-a obișnuit de fiecare dată din 2009 încoace.

La Satu Mare, Lumina Sfântă va fi adusă ca și până acum prin grija  ing.Mircea Lețiu, fost membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului și a Adunării Naționale Bisericești și a părintelui Gabriel Gorgan, de la Biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena de la Cap Pod Golescu, municipiul Satu Mare.

”Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și va  fi oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internaţional „Otopeni”. Ulterior, centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii din cadrul lor. Și în acest an, Lumina Sfântă va fi dusă, prin intermediul unui delegat al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, de la București la Chișinău, unde va fi oferită parohiilor din Mitropolia Basarabiei” se arată în comunicatul Patriarhiei Române

You may also like

Leave a Comment