Sătmărenii au făcut cunoștință cu Aplicația eDAC

by Stefania Crisan

La data de 31 martie 2024, în contextul aderării României la spațiul Schengen cu frontierele aeriene și maritime, a fost operaționalizat la nivel național, un nou sistem de verificare a documentelor de identitate – eDAC, informează Jandarmeria Satu Mare.

Potrivit datelor instituției citate, rrocedura este simplă și rapidă: actul de identitate este scanat, iar toate datele despre persoanele verificate sunt generate automat! Practic, datele nu vor mai fi introduse manual în sistem sau comunicate prin intermediul stației mobile așa cum se proceda până în prezent, mai mult decât atât, aplicația va accesa atât bazele de date ce aparțin Autorităților Române, cât și cele care țin de Spațiul Schengen!

Jandarmeria Satu Mare subliniază că datele personale care sunt afișate pe aceste dispozitive  beneficiază de toată protecția oferită de aplicatiile utilizate de instituțiile abilitate. De asemenea,  este important de reținut faptul că datele nu sunt stocate pe aceste dispozitive. Pot fi efectuate verificări atât în ceea ce privește documentele de identitate sau de identificare emise de autoritățile române, cât și cele emise de alte state, în cazul persoanelor cu cetățenie străină.

Noua aplicație va fi folosită atât în activitățile curente, cât și în punctele de acces din instituții și la ghișeele destinate publicului.

You may also like

Leave a Comment