Rezultatele de la Simularea examenului de Bacalaureat nu se contestă. Miercuri este a treia zi de probe

by Stefania Crisan

Elevii din partea minorităţilor naţionale vor susţine la data de 7 martie proba scrisă de Limba şi literatura maternă și ultima din cadrul Simulării examenului de Bacalaureat.
Proba scrisă la alegere a profilului sau specializării este cea de-a treia probă din cadrul Simulării examenului national de Bacalaureat. Proba profilului a început azi, 6 martie 2024, la ora 9.00 și se desfășoară la nivel local, în 7 unități școlare din județul Satu Mare.Luni a fost  susținută proba scrisă de Limba şi literatura română, iar marţi proba scrisă obligatorie a profilului. Prezența elevilor sătmăreni la cele două probe de până acum a fost de aproximativ 80%. Un fapt îmbucurător este că până acum niciun candidat din județul Satu Mare nu a fost eliminat din examen. Conform datelor Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, la proba de limba și literatura română s-au prezentat 1770 de elevi din cei 2204 înscriși , iar la proba de marți, 5 martie 2024 au fost prezenți 1758 de candidați.

 În fiecare zi din perioada alocată Simulării examenului de Bacalaureat, subiectele și baremele de corectare sunt publicate la ora 15:00, pe subiecte.edu.ro, de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație.

 Inspectoratul Școlar Satu Mare precizează că, afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc pe 15 martie 2024. Rezultatele nu vor fi făcute publice, dar vor fi comunicate prin profesorii elevilor. Potrivit procedurii, rezultatele nu se contestă (art. 13, alin. 8 din procedură) și pot fi trecute în catalog la cererea elevilor.

”Începând cu sesiunea august 2023 a examenului național de bacalaureat, Ministerul Educației a generalizat evaluarea digitalizată a lucrărilor candidaților. Acest proces nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare/baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de bacalaureat” precizează Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

You may also like

Leave a Comment