Profesori și elevi au participat la Conferința „Pentru Viață” de la Tarna Mare

by Stefania Crisan

Parohia Ortodoxă Română Tarna Mare, paroh, Ioan Daniel Păcurar în colaborare cu Liceul Tehnologic Tarna Mare, au organizat vineri, 22 martie 2024, o conferință dedicată darului suprem oferit de Dumnezeu omului: Viața. Evenimentul  a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului și a reunit un public numeros, profesori, elevi,  reprezentanți ai unor instituții, cu toții dornici să înțeleagă și să celebreze acest dar divin. În sala de conferințe a liceului, participanții au avut privilegiul să asculte și să discute cu distinși invitați, printre care s-au numărat: psiholog Adela Ioana Bontoș, reprezentant al Asociației Filantropia Maramureșeană, precum și primarul comunei Tarna Mare, Mariana Monica – Sobius.

Alături de aceștia a participat; președintele Asociației Filantropia, Adrian Morar și preotul din Valea Seacă, Dorin Mureșan, împreună cu familia sa.

Subiectele abordate au fost variate, trecând de la semnificația și importanța vieții în sine, la provocările și responsabilitățile pe care le implică prețuirea acestui dar divin.  A fost evidențiat caracterul profund al evenimentului și dorința comună de a înțelege mai bine importanța vieții și rolul fiecăruia în susținerea ei.

Conferința de la Tarna Mare se înscrie în cadrul manifestărilor ”Pentru Viață” derulate de Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului la nivelul protopopiatelor din Satu Mare și Maramureș.

Marșul pentru Viață va avea loc la Satu Mare la data de 30 martie 2024.

You may also like

Leave a Comment