Primăria Satu Mare a felicitat 54 de cupluri ajunse la o vârstă jubiliară în viața de familie

by Stefania Crisan

 Ziua de joi, 18 aprilie 2024 a fost pentru 54 de cupluri  din municipiul Satu Mare un moment cu totul aparte încărcat de emoții și bucurie care le va rămâne cu siguranță prins în albumul amintirilor dragi sufletului lor. În această zi conducerea Primăriei Municipiului Satu Mare  le-a fost alături și i-a premiat pentru împlinirea unei vârste jubiliare în viața de familie. Într-o atmosferă de aleasă sărbătoare, Casa Meșteșugarilor a găzduit festivitatea de premiere fiind felicitate 46 de cupluri care sărbătoresc 50 de ani de căsătorie, 7 cupluri ce au atins ”borna” de 60 de ani de căsnicie și un cuplu care a împlinit 70 de ani din momentul în care a spus ,,DA’’ în fața ofițerului de stare civilă. 

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, și viceprimarii Cristina Ilieș și Adelin Ghiarfaș au felicitat fiecare cuplu în parte pentru atingerea unei etape remarcabile a vieții în doi și mulțumindu-le sărbătoriților că au demonstrat că familia este fundamentul societății.


,,Vă mulțumesc că sunteți prezenți azi în această sală foarte frumoasă, în care sunt convins că aveți foarte multe amintiri, pentru a celebra și a aniversa un moment foarte important în viața dumneavoastră. Cei 70, 60, respectiv 50 de ani pe care îi aniversați sunt foarte prețioși. De-a lungul acestor ani ați demonstrat unul față de celălalt respect, fidelitate, încredere, sprijin moral, ceea ce este o dovadă că o familie poate trece împreună și peste bune, și peste rele. Într-o lume zbuciumată de nevoi, modelele de viață au devenit o floare rară. O astfel de lecție, poate cea mai grea dintre toate cele pe care ni le oferă viața, este căsnicia. O instituție tot mai amenințată de instabilitatea vremurilor noastre.
Eu și colegii mei viceprimari suntem acum la un moment de bilanț. Și chiar mă gândeam că avem o datorie, noi cei din Primărie, față de Dumneavoastră, cei care ați muncit să faceți din acest oraș unul în care să îți facă plăcere să trăiești. Și cred că de 8 ani am revenit pe drumul cel bun și vom continua și pe mai departe. Știm care e problema care vă doare cel mai mult în acest moment, ștrandul municipal, dar vă promitem, eu și colegii mei viceprimari, că, așa cum a redat Centrul Nou și Centrul Vechi sătmărenilor, așa vom face și cu ștrandul, vom scăpa de acest concesionar neserios și îl vom reda sătmărenilor. Vă mulțumesc că ați dat curs invitației noastre de a sărbători împreună. Este foarte important pentru noi că ne oferiți aceste modele de viață care cred că trebuie urmate de noi toți!La mulți ani!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor la festivitatea de premiere. 

Primăria Municipiului Satu Mare a oferit fiecărui cuplu o diplomă de fidelitate și un premiu în valoare de 1000 lei. Premierea a fost presărată cu momente artistice puse în scenă de solistele Alexandra Nagy și Maroșan Vivien din cadrul Ansamblului folcloric al Județului Satu Mare ,,Doruri sătmărene’’.

Premierea este un gest simbolic de mulțumire, o tradiție pe care Primăria Municipiului Satu Mare și Consiliul Local doresc să o continue și în viitor. 

You may also like

Leave a Comment