Președintele Consiliului Județean Satu Mare a participat la dezbaterea ”Business Forum Nord-Vest” din Zălău

by Stefania Crisan

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a participat la Zalău la evenimentul “Business Forum Nord-Vest”, unde a subliniat importanța creării unei infrastructuri moderne pentru susținerea mediului de afaceri.

Președintele CJ, Paraki Csaba a subliniat investițiile în infrastructura rutieră demarate la nivelul județului Satu Mare care să permită un acces mult mai rapid între județele din nord – vestul țării

“În ultimii ani, prin investițiile Consiliului Județean Satu Mare, am creat adevărate punți de legătură între județele din nord-vestul țării. Am deschis noi drumuri rapide și moderne spre Sălaj, Maramureș și Bihor pentru a facilita accesul rapid și sigur între județe. Drumurile dintre Beltiug și Hodod, până la limita cu județul Sălaj, drumul modernizat dintre Satu Mare și Borlești care face legătura cu Maramureș, drumul dintre Andrid și Sălacea-Bihor, dar și Centura ocolitoare a municipiului Satu Mare, care prin conexiunea de la Oar va face legătura cu Autostrada M3, sunt doar câteva dintre rețelele rutiere care vor asigura o mai bună interconectivitate economică în regiune”, a subliniat Pataki Csaba.

Aceste investiții în infrastructură sunt menite să deschidă noi căi pentru schimbul de resurse între antreprenori, să atragă noi investitori și să stimuleze crearea de noi locuri de muncă.

În acest an pe lista Consiliului Județean Satu Mare, printre priorități se numără 3  investiții majore:

Cel mai mare proiect de infrastructură rutieră din județ – modernizarea cu fonduri europene, în valoare de peste 40 de milioane de euro, a drumului județean DJ 193, în lungime de 40 km, care traversează 13 localitățiPăulești, Ambud, Petin, Apateu, Corod, Culciu Mic, Culciu Mare, Cărășeu, Lipău, Valea Vinului, Roșiori, Pomi, Borlești.

Modernizarea drumului județean Petea – Atea – Peleș – Pelișor – Bercu  – Bercu Nou – Micula – Agriș – Ciuperceni

Modernizarea drumului județean Pișcolt – Andrid

You may also like

Leave a Comment