Municipiul Satu Mare va avea 17 autobuze electrice noi. Valoarea contractului este de 64.2 milioane lei

by Stefania Crisan


├Än cur├ónd ├«n urbea de pe Some╚Ö ├«╚Öi vor face sim╚Ťit─â prezen╚Ťa 17 autobuze electrice noi nou╚Ťe, anun╚Ť─â Prim─âria Satu Mare.

Primarul municipiului, Keresk├ęnyi G├íbor, a semnat contractul ÔÇ×Achizi╚Ťia de autobuze electrice ╚Öi sta╚Ťii de re├«nc─ârcare aferenteÔÇť, prin  care vor fi asigurate fonduri europene ├«n achizi╚Ťionarea  celor 17 autobuze electrice marca Karsan. Din totalul autobuziloe, 14 au o lungime de aproximativ 12 metri ╚Öi 3 autobuze, o lungime de 18 metri.

Autobuzele vin la pachet cu 6 sta╚Ťii de ├«nc─ârcare rapid─â ╚Öi 17 sta╚Ťii de ├«nc─ârcare lent─â. 


Valoarea contractului este de 64.2 milioane lei ╚Öi este finan╚Ťat prin PNRR. Prim─âria Municipiului Satu Mare a cump─ârat ├«n ultimii ╚Öase ani 28 de autobuze noi. Odat─â cu achizi╚Ťia de autobuze electrice, ├«ntreaga flot─â de transport public care circul─â ├«n Satu Mare va fi re├«nnoit─â. 


ÔÇ×17 autobuze electrice plus 23 sta╚Ťii de ├«nc─ârcare, dintre care ╚Öase rapide, vor fi livrate p├ón─â la finalul anului. ├Än ultimii ╚Öase ani am ├«nnoit flota de mijloace de transport, autobuzele ├«nvechite ┼či uzate au fost ├«nlocuite cu un sistem de transport eficient, ecologic, dedicat c─âl─âtorilor. Din 2006, Prim─âria nu mai cump─ârase nici un autobuz nou!ÔÇŁ, a declarat primarul Keresk├ęnyi G├íbor.

Specifica╚Ťii tehnice:


Autobuzele electrice de 8 metri au c├óte dou─â u╚Öi (u╚Öa a doua dubl─â), podea joas─â integral, ramp─â acces persoane cu dizabilit─â╚Ťi, capacitate de 53 c─âl─âtori, dintre care 16 pe scaune, suspensie cu ├«nclinare la bordur─â, aer condi╚Ťionat, computer de bord pentru managementul rutei, dou─â validatoare contactless, panouri electronice pentru afi╚Öare destina╚Ťie. De asemenea, autobuzele sunt prev─âzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (╚Öapte camere video/vehicul), sistem automat de num─ârare a pasagerilor, sistem de diagnosticare ╚Öi colectare a parametrilor de func╚Ťionare a vehiculului, sistem audio ╚Öi de comunica╚Ťie ╚Öofer ÔÇô dispecerat. Ele sunt dotate cu motor electric de trac╚Ťiune de putere nominal─â 120 kW, sistem de recuperare a energiei la fr├ónare ╚Öi baterii de trac╚Ťiune cu o capacitate de 172 kWh ╚Öi autonomie 220 km.


Autobuzele electrice de 12 metri au c├óte trei u╚Öi duble, podea joas─â integral, ramp─â de acces pentru persoane cu dizabilit─â╚Ťi, capacitate de 102 c─âl─âtori, dintre care 35 pe scaune, suspensie cu ├«nclinare la bordur─â, aer condi╚Ťionat, computer de bord pentru managementul rutei, trei validatoare contactless, panouri electronice pentru afi╚Öarea destina╚Ťiei. De asemenea, autobuzele sunt prev─âzute cu sistem de supraveghere video exterior/interior autobuz (╚Öapte camere video / vehicul), sistem automat de num─ârare a pasagerilor, sistem de diagnosticare ╚Öi colectare a parametrilor de func╚Ťionare a vehiculului, sistem audio ╚Öi de comunica╚Ťie ╚Öofer ÔÇô dispecerat. Sunt dotate cu motor electric de trac╚Ťiune amplasat central, cu o putere nominal─â de 160 kW, sistem de recuperare a energiei la fr├ónare ╚Öi baterii de trac╚Ťiune cu o capacitate de 263 kWh ╚Öi autonomie de minim 200 km.

You may also like

Leave a Comment