Modificări legislative privind procedra comunicării procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției

by Stefania Crisan

În contextul intrării în vigoare a O.U.G nr. 84/2024 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în scopul creşterii siguranței, Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare aduce în atenția conducătorilor de vehicule noile prevederi legale ce vizează procedura comunicării procesului-verbal de constatare şi sancționare a contravenției.

Una dintre noutăți vizează procedura comunicării procesului-verbal atunci când contravenientul, deşi prezent la încheierea procesului-verbal, refuză primirea acestuia. ”Dacă refuzul primirii procesului-verbal este înregistrat audio-video de către polițist, cu un mijloc tehnic din dotare, acest aspect fiind menționat în cuprinsul documentului de constatare, se consideră că procedura comunicării procesului-verbal a fost îndeplinită pe loc” – menționează IPJ Satu Mare.

Prin urmare, unitatea din care face parte agentul constatator nu mai este obligată să comunice la domiciliul contravenientului un exemplar al acestuia.

Pentru a obține o copie, demersurile vor fi întreprinse de către contravenient, care va trebui să solicite ulterior emiterea acesteia unității din care face parte agentul constatator.

”Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare se află zilnic la datorie, pentru supravegherea și menținerea unui climat de siguranță a traficului rutier. Recomandăm tuturor participanţilor la traficul rutier să manifeste prudenţă, să respecte regulile de circulaţie, indicaţiile poliţiştilor rutieri aflaţi în teren şi să nu consume alcool sau substanţe interzise dacă se află la volanul vehiculului” se arată în informarea Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare

You may also like

Leave a Comment