Marcel Ciolacu la Satu Mare: ”Ajutăm tranzitul de cereale. Nu rămâne nicio boabă de cereale în România”

by Stefania Crisan

Președintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu s-a aflat sâmbătă, 27 ianuarie 2024, în vizită la Satu Mare. Prezența în urbea de pe Someș a liderului PSD  a fost de a-și susține oamenii din teritoriu, în cazul de față Organizația PSD Satu Mare prin participarea la Conferința de alegeri. Întîlnirea a avut loc la Teatrul de Nord Satu Mare despre care oaspetele a spus că este o sală superbă, care probabil a contribuit și ea la energia pozitivă pe care a simțit-o de această dată la Satu Mare.

 Discursul președintelui Ciolacu a lăsat să se întrevadă dorința de a acționa în concordanță cu nevoile oamenilor, cu o proiecție realistă și asumată asupra viitorului României. 

În discursul său, liderul PSD a mai spus că România rămâne în continuare solidară cu Ucraina și că va asigura tranzitul ucrainean de cereale, dar a dat garanții ferme că vor fi luate măsuri ca acestea să nu rămână pe teritoriul țării noastre.

„S-au terminat extremele. Nu vă fie frică de extremişti. Nu încercaţi să aveţi discursul lor, pentru că este un discurs fals, poate prinde la un vecin sau doi. Încercaţi să aveţi discursul dumneavoastră. Dormim liniştiţi în casă pentru că suntem membri NATO. Dacă nu eram, nu dormeam liniştiţi în casă. Suntem solidari cu Ucraina. N-am luat de la nimeni din casă nimic ca să dăm la ucraineni, dimpotrivă (…). Ajutăm tranzitul de cereale. Nu rămâne nicio boabă de cereale în România şi am să mă asigur, ca prim-ministru, că dacă s-a întâmplat acest lucru, de acum încolo n-o să se întâmple. Da.Transportatorii au dreptate. Trebuie să existe culoare cum sunt peste tot în Europa, UE şi non-UE. Dar nu-mi cereţi să ies să arunc cu pietre în ucraineni. Sunt un popor aflat la nevoie. Nu ei au atacat Rusia”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Liderul a spus că România şi-a „învăţat lecţia cu Rusia”, iar prin politica externă pe care a dus-o a știut să ţină „la distanţă” această ţară şi nu a crezut niciodată în nimic din ceea ce a venit din Rusia.

„Singurul lucru pe care nu l-am putut combate cred că a fost iarna rusească, care tot timpul venea de la ei. Dar în rest avem resurse fără Rusia – şi vodkă, am înţeles că o producem acum şi noi. Astea sunt realităţile. Este un an plin, în care trebuie să fim uniți, trebuie să ne bazăm unii pe alții”, a arătat Marcel Ciolacu.

Întrebat cât de aproape sau de departe  vede ”luminița de la capătul tunelului” protestelor fermierilor și transportatorilor ținând cont că unele dintre revendicări sunt pe cale de a fi rezolvate, premierul a spus că a avut deja 2 ședințe unde s-au rezolvat legislativ (ce ține de guvern) din problemele transportatorilor cât și a agricultorilor. ”Domnul ministru al agriculturii a fost și ieri ( vineri  26 ianuarie 2024 n.r.) și s-a văzut cu 400 de fermieri și a strâns dintre problemele dânșilor. Am spus și în conferință. Nu-s mari probleme de fond. Sunt multe probleme de formă. Multe din problemele de fond în schimb au fost bugetate deja. Erau proiecte pe care urma să le facem în acte normative. Cu adevărat acum este mai dinamică aprobarea acestora înainte să apară , ele existau deja în buget.  Cred că a fost o lipsă de comunicare din punctul meu de vedere. Tot ce mi-am asumat și eu și ministrul Transporturilor și  ministrul Agriculturii vom duce până la capăt” a spus premierul în cadrul conferinței de presă.

Următoarea oprire a liderului PSD va fi în județul Bihor, unde printre altele va vizita spitalul județean.

You may also like

Leave a Comment