Inspectoratul Școlar Satu Mare a formulat un punct de vedere referitor la un centru de examen

by Stefania Crisan

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare  a formulat un punct de vedere prin care  aduce în atenția publicului faptul că a fost efectuată o verificare riguroasă și detaliată referitoare la unele informații apărute în spațiul public care sugerează că la nivelul unei comisii dintr-un centru de examen s-ar fi intervenit cu „mici atenții culinare” pentru membrii comisiei. Redăm în continuare punctul de vedere al ISJ Satu Mare față de situația semnalată.

”S-au analizat cu atenție toate aspectele semnalate și s-a discutat cu persoanele implicate. În urma acestor investigații, s-a constatat că suspiciunile legate de oferirea unor atenții culinare membrilor comisiei nu se confirmă. În aceste condiții, nu se pune în discuție demararea unei anchete deoarece toate aceste informații din spațiul public au fost clarificate și negate cu vehemență de membrii comisiei din centrul de examen. Aceștia susțin că și-au adus în centrul de examen hrană și lichide pentru a-și desfășura activitatea în condiții propice și că astfel de acuze sunt deosebit de jignitoare la adresa lor.

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare reafirmă angajamentul său ferm față de integritatea și corectitudinea procesului de examinare. Procedurile și reglementările stricte impuse sunt menite să asigure transparența și echitatea, iar orice abatere de la aceste principii este tratată cu maximă seriozitate.

Dorim să mulțumim tuturor celor care au colaborat la această verificare și să asigurăm comunitatea că vom continua să monitorizăm îndeaproape toate activitățile din cadrul examenelor, pentru a menține standardele ridicate de profesionalism și etică” – Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare

You may also like

Leave a Comment