Începe o nouă serie de tratamente fitosanitare la arborii din municipiul Satu Mare

by Stefania Crisan

În perioada 10-13 iulie 2024, în municipiul Satu Mare va avea loc o nouă serie de tratamente fitosanitare pentru arborii din spațiile publice. Conform anunțului făcut de Primăria Municipiului Satu Mare pe site-ul propriu, acțiunea de stropire a copacilor va începe de la ora 22.00, prin umare se impun unele măsuri din partea populației.

Printre altele, primăria solicită proprietarilor de locuințe cu ferestre situate la cel puțin 20 de metri de aliniamentul stradal sau de poziția arborilor să păstreze ferestrele închise pe timpul nopții, în perioada 10 – 13 iulie 2024.

”Rugăm cetățenii, în special copiii, persoanele vârstnice, cei cu afecțiuni cardiace, astmatice sau alergice la diferiți compuși chimici, să evite contactul direct cu utilajele de pulverizat” este una din recomandările Primăriei Satu Mare

O altă recomandare se adresează deținătorilor familiilor de albine și ai animalelor sensibile de a fi atenți la informările publice și anunțurile referitoare la aceste operațiuni, și totodată să ia toate măsurile necesare pentru a preveni orice incidente.

Substanțele utilizate sunt aprobate fitosanitar, menționează Primăria Satu Mare.

You may also like

Leave a Comment