Incendiu violent la o casă de locuit și un atelier de tâmplărie din Ardud

by Stefania Crisan

Joi,7 martie 2024,  aproape de ora 4.00 dimineața, o familie din localitatea Ardud a alertat pompierii după ce și-a văzut acoperișul casei cuprins de flăcări, la fel și atelierul de prelucrare a lemnului din vecinătate.  Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” Satu Mare a mobilizat mai multe echipaje, respectiv 1 ofițer și 18 cadre militare care au intervenit la fața locului cu 4 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă, de asemenea, 9 pompieri voluntari împreună cu viceprimarul orașului cu două autospeciale de stingere din dotarea SVSU Ardud.

Ajunse la fața locului, forțele de intervenție au acționat pentru stingerea  incendiului manifestat cu flacără la acoperișul casei, generalizat la atelierul de prelucrare a lemnului și extins la o șură care se afla în imediata vecinătate.

După cum se arată într-o informare a ISU Someș Satu Mare, cauza probabilă de producere a incendiului a fost un scurt circuit electric la un conductor.

În urma incendiului, atelierul de prelucrare a lemnului a ars în totalitate, aproximativ 500 metri pătrați, acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 100 metri pătrați, acoperișul și grinzile de susținere a șurii  pe aproximativ 130 metri pătrați. De asemenea s-a deteriorat mansarda casei și țigla de pe acoperișul șurii.

You may also like

Leave a Comment