Grădinarii sătmăreni sunt invitați la Târgul ”Semințe cu suflet”

by Stefania Crisan

Pasionații de grădinărit sunt invitați de Biblioteca Județeană Satu Mare să participle la Târgul ”Semințe cu suflet”. Evenimentul va avea loc  sâmbătă, 9 martie, de la ora 10.00, în foaierul bibliotecii, pe strada Iuliu Maniu nr.2.

Ceea este este  important de știu despre acest eveniment, de altfel considerat o premieră pentru Biblioteca Județeană Satu Mare constă în protagoniștii tîrgului, nimeni alții decât membrii grupului  ”Semințe cu suflet” care vor oferi în regim gratuit semințe și butași de legume, flori și fructe din soiuri tradiționale.

De asemnea,  biblioteca  oferă celor preocupați să cultive legume și fructe în grădina proprie posibilitatea de a împrumuta diverse cărți de profil, în limba română și limba maghiară care înmagazinează în paginile lor sfaturi și informații utile despre grădinăritul de la A la Z.

După cum precizează gazda evenimentului, ”Semințe cu suflet” este un grup informal care generează un spațiu colegial, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversității, dar și plantelor din grădinile noastre.

Totodată, grupul oferă suport prin furnizarea informațiilor despre agricultura ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.

Grupul încurajează schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea si propagarea acestora într-un spațiu prietenos și propice, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză.

Scopul şi mesajul acestui grup este să înmulţească seminţele şi să le răspândească, iar seminţele noastre româneşti să fie păstrate ca un tezaur, pentru sănătatea generaţiilor viitoare.

„Ne dorim ca acest eveniment să fie încă un moment de bucurie și împărtășire a pasiunii noastre pentru grădinărit și pentru păstrarea soiurilor tradiționale de semințe.”, este mesajul organizatorilor.

La eveniment poate participa oricine, fie că distribuie, primește sau face schimb de semințe tradiționale de legume, plante aromatice, medicinale sau flori.

You may also like

Leave a Comment