Fază avansată a proiectului Episcopiei Maramureșului și Sătmarului pentru noul spital de îngrijiri paliative

by Stefania Crisan

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului pune bazele unui spital de îngrjiri paliative în Baia Mare. Unitatea sanitară va avea o capacitate  de 140 de locuri și va fi dotat la standardele de calitate solicitate de normele europene. Noul spital vine ca un răspuns la nevoile comunității pe acest segment de servicii prea puțin dezvoltat în zonă.

Proiectul noului spital de îngrijiri paliative Sfântul Nectarie i-a fost prezentat primului ministru, Marcel Ciolacu în cadrul vizitei pe care a realizat-o vineri, 26 ianuarie 2024 la reședinta episcopală, unde a stat de vorbă cu Preasfințitul Părinte Episcop, Iustin al Maramureșului și Sătmarului și Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul, arhiereu vicar al eparhiei.

Spitalul de îngrijiri paliative va purta numele Sfântului Nectarie  și va fi ridicat  în vecinătatea Catedralei Episcopale ”Sfânta Treime”din Baia Mare.

În momentul de față, proiectul se află în faza finală pentru a putea beneficia de finanțare prin Compania Națională de Investiții  – Secretariatul de Stat pentru Culte.

You may also like

Leave a Comment