Depozit alimentar din Satu Mare sancționat cu 10.000 de lei de către DSVSA

by Stefania Crisan

În perioada 5-12 aprilie 2024, siguranța alimentară din județ a fost prioritară în activitatea inspectorilor Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Satu Mare.

În perioada menționată au fost realizate 97 de acțiuni de control. Verificările au vizat : unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro alimentare.

Controalele efectuate în unități au fost realizate de către inspectorii de specialitate din domeniile siguranței alimentare, a produselor de origine animală  și non animală cu respectarea strictă, a legislației sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor și a normelor stabilite de Autoritate Națională Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În urma acestor controale inspectorii DSVSA Satu Mare au aplicat 12 sancțiuni contravenționale din care o amendă contravențională în valoare de 10.000 lei pentru un depozit alimentar din localitatea Satu Mare. Sacțiunea a fost aplicată pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de depozitare și de valorificare a produselor alimentare. În aceeași perioadă au fost date 11 avertismente,  din care 3 la magazine alimentare și 8 la producători particulari, de produse lactate și de legume fructe din piețele agro alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a  produselor  aduse în piață, pentru comercializare.

You may also like

Leave a Comment