Corul de copii sătmărean din Cantus Mundi cântă sâmbătă seara pentru Ora Pământului

by Stefania Crisan

Corul de copii Cantus Mundi din Satu Mare dirijat de profesoara, Renata Inovan se alătură în această seară celor peste 10.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi din toată țara pentru a cânta simultan cu ocazia Orei Pământului. Evenimentul va avea loc la Satu Mare, în Piața 25 octombrie, în intervalul orar 20.30 – 21.30, prin susținerea unui recital a cărui mesaj este de solidaritate și armonie cu Pământul.

”A opta ediție Ora Pământului împreună cu Cantus Mundi este organizată în an aniversar, la zece ani de la oficializarea Programului Național Cantus Mundi la nivel guvernamental. Copiii și coordonatorii lor vor desfășura concomitent activități muzicale în 77 de localități din România și Republica Moldova. S-au alăturat evenimentului ansamblurile Cantus Mundi din 32 de județe, București și Moldova de peste Prut: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea și raionul Fălești, Republica Moldova.

La ora 20:30, aparatele electrice vor fi deconectate, lumina va fi stinsă pentru o oră, iar copiii alături de părinții și prietenii lor vor cânta în spații publice, parcuri, piețe sau în fața instituțiilor din toată țara pentru sănătatea pământului și a mediului, precum și împotriva risipei care afectează planeta” se arată într-un comunicat al organizatorilor, Cantus Mundi și Corul Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin.

 De asemenea, este subliniat faptul că repertoriul tuturor recitalurilor simultane susținute de copii face parte din broșura Ora Pământului împreună cu Cantus Mundi 2024 și a fost editată special pentru eveniment, ca în fiecare an, de profesioniștii Corului Madrigal și Cantus Mundi.

Programul Naţional Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, iniţiat de reputatul dirijor Ion Marin şi derulat cu implicarea membrilor Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Programul, care reuneşte în prezent 2.020 de coruri şi aproape 70.000 de copii din ţară şi diaspora, a fost oficializat la nivel guvernamental în 2014, devenind o nouă Direcţie a Corului Naţional de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”- se mai arată în documentul citat.

You may also like

Leave a Comment