Concurs de dramaturgie: SPAȚIUL DINTRE NOI

by Stefania Crisan

Teatrul de Nord Satu Mare și Asociația Focus Drama lansează un concurs de dramaturgie cu tema ”Spațiul dintre noi”

Textul câștigător va fi montat pe scena Teatrului de Nord Satu Mare în luna noiembrie 2024.  Alte două finaliste vor beneficia de spectacole lectură la Biblioteca Judeteana Satu Mare, în cadrul evenimentului Focus Drama, ediția a III-a.

După cum precizează organizatorii concursului, toate cele trei texte vor fi publicate pe LiterNet.ro iar la evenimentele care marchează finalul proiectului va fi prezent și un reprezentant al revistei Teatrul azi.

”SPAȚIUL DINTRE NOI  adăpostește dualitatea enigmatică a conexiunii și distanței; un loc, un timp sau un mod în care diviziunile emoționale și fizice coexistă. SPAȚIUL DINTRE NOI încape în amalgamul complex al relațiilor umane, adesea ilustrând echilibrul delicat dintre intimitate și separare. Acest abis, fie el metaforic sau tangibil, se manifestă în diverse forme, de la distanța literală dintre indivizi până la golurile emoționale nevăzute care pot apărea chiar și în cele mai strânse legături. De aceea, tema aleasă nu este una aleatorie, ci încurajează tratarea spațiului din mai multe perspective, fie că vorbim despre perspectiva psihologică, filosofică sau politică ș.a.m.d.” se arată în Considerente asupra temei

Concursul se adresează tuturor autorilor de limbă română, indiferent de vârstă și experiență profesională.

Concursul este cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național

Data limită de trimitere a textelor este 31 mai 2024

Detalii pe https: https://www.teatruldenord.ro/g/12/1031/FOCUS-DRAMA

You may also like

Leave a Comment