Au fost publicate subiectele și baremele pentru proba scrisă la Limba și literatura română

by Stefania Crisan

Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele pentru proba scrisă la Limba și literatura română de la simularea Evaluării Naționale.  Subiectele par să nu fi dat prea multe bătăi de cap elevilor fiind accesibile din punct de vedere al tematicii și cerințelor.

Și dascălii sunt de aceeași părere. Unii profesori de limba și literatura română sunt de părere că poate cel mult un subpunct ar fi putut să îi pună în dificultate pe elevi, însă nici acest lucru nu este obligatoriu.

”Subiectul simulării la limba română a fost accesibil elevilor, textele fiind pe înțelesul lor tratând o temă ușoară, dragostea față de animale. O cerință care a fi putut să-i pună în dificultate este exercițiul 7 (B) în care elevii au avut de construit propoziții principale cu element regent corespunzător unei subordonate atributive și unei subordonate completive directe, fiind noțiuni recent studiate” a fost de părere un profesor de limba română care predă copiilor la o școală din mediul rural.

http://subiecte.edu.ro/2024/simulare/simulare_en_VIII/?fbclid=IwAR3Re8ZQJDYVp3sPKF8G1OKQrNEA1f1Cutt_Or_WDXvXoqFi1lEhYPY7ee4

You may also like

Leave a Comment